Svaka izdavačka kuća ima neku svoju osobenost po kojoj je prepoznatljiva. U Pčelici je to drugarski kolektiv, a naročito ljubav koju njeni članovi imaju prema životinjama. Posebno mesto u srcima svih Pčelaraca zauzima jedan poseban pas ‒ labrador Arči.

Bio je sasvim mali kada je postao deo kolektiva Pčelice. Zbog njega su prostorije firme iz zgrade preseljene u jednu kuću sa lepim dvorištem. Arči je rastao zajedno sa Pčelicom, koja je postala prepoznatljiva i po velikom broju izdanja u kojima su životinje glavni junaci. Arči je, naravno, zvezda čitave edicije slikovnica koje nose njegovo ime.

Nedavno smo proslavili Arčijev jubilaran deseti rođendan. Uz njega je bila i drugarica Alba koja je sada takođe Pčeličin ljubimac. Arči je dobio jedinstven poklon kakav zaslužuju veliki i posebni prijatelji - knjigu. Ali ne bilo kakvu knjigu, već knjigu čiji je glavni junak upravo on.

Knjiga ARČI, PAS KOJI VOLI KNJIGE, koju je napisao Goran Marković i ilustrovao Aleksa Jovanović, prethodi popularnim slikovnicama o Arčiju i Dori. U njoj se opisuje mali Arči koji tek dolazi u novi dom, upoznaje svog vlasnika, njegov svet knjiga, ali ne želi da mu bude pas čuvar, već je uporan u nameri da postane deo njegovog života.

Ovo je ilustrovana knjiga za decu o prijateljstvu čoveka i psa koja je nastala kao izraz ljubavi prema tom dobrom, neobičnom, pametnom, posebnom čupavcu sa kojim želimo da se družimo još mnogo godina.

Knjiga će biti uskoro i zvanično objavljena i predstavljena čitaocima.