IZABERITE
VAŠA PORUDŽBINA

KNJIGOTEKA RSS Feed

29 Jul 0 2
Izdavačka kuća PČELICA je dobitnik čak dve nagrade na Međunarodnom sajmu knjiga „Trg od knjigeˮ, koji je u Herceg Novom održan po 19. put. Edicija Zna..
27 Jul 0 2
Po motivima Ježeve kućice, poznate basne u stihu Branka Ćopića, snimljen je 2016. godine istoimeni animirani kratkometražni film. Naredne godine premi..
20 Jul 0 11
Institut za dečju književnost početkom jula ove godine objavio je prvi broj časopisa za decu „Jedrenjakˮ, čiji je urednik Zoran Penevski.Saradnici na ..
25 Jun 0 21
Žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti jednoglasno je odlučio da Plaketu Vitez srpske književnosti za decu dodeli Urošu Petroviću.Ovogodišnji nagrađ..
15 Jun 0 20
Malo je ljudi na svetu koji danas nisu čuli za Harija Potera. Ovaj književni lik dečaka čarobnjaka popularniji je čak i od svog tvorca – engleske knji..
15 Jun 0 18
Radio-emisiju „Dobro jutro, decoˮ osmislio je Duško Radović 1955. godine. Od tada do danas, bez dana izuzetka, tačno u 7.05 svakog jutra sa Radio Beog..
15 Jun 0 15
Upravni odbor Međunarodnog centra književnosti za decu ZMAJEVE DEČJE IGRE na sednici održanoj 9. juna 2021. jednoglasno je doneo odluku:- NAGRADA ZMAJ..
14 Jun 0 18
Pričanje ili čitanje priča deci pred spavanje jedna je od najboljih aktivnosti za razvijanje ljubavi prema knjigama, podsticanje mašte i jačanje emoti..
03 Jun 0 33
Na samom početku leta iz Izdavačke kuće PČELICA stižu nam dve knjige za sve male ljubitelje sporta. U pitanju su ilustrovani vodiči KOŠARKA ZA DECU i ..
02 Jun 0 21
Žiri u sastavu: Dragana Pešić Glavašević, profesor književnosti i bibliotekar (predsednica), Dr Dušica Potić, profesor književnosti za decu i književn..
31 May 0 25
Olivera Nedeljković, književnik i bibliotekar Gradske biblioteke „Vladislav Petković Disˮ u Čačku, obradovala je svoje čitaoce novom knjigom – zbirkom..
25 May 0 39
Književna nagrada NEVEN dodeljuje se najboljim knjigama za decu koje su prvi put objavljene u 2020. godini.Nagrada NEVEN se dodeljuje za:- beletristik..
Prikaz 1 do 12 od 45 (4 strana)
Naš sajt koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu, slažete sa Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.