NAGRADU "Biblios" za životno delo, koju dodeljuje biblioteka "Vlada Aksentijević" iz Obrenovca, dobio je za ovu godinu Milomir Kragović (1949), pesnik, romansijer, pisac za decu, izdavač i nekadašnji dugogodišnji urednik u "Novostima".

Odluku je doneo žiri u sastavu Pero Zubac (predsednik), Miladin Tošić, Vukašin Ljuština, Bojan Janković i Tomislav Nedić. U obrazloženju, koje je u ime žirija dao Zubac, između ostalog je navedeno:

- Milomir Kragović je jedno od svetlih imena savremene srpske književnosti. Kao pesnik, već u ranim svojim knjigama pesama napravio je iskorak iz generacijskog peva onako kao što je Rastko Petrović učinio u odnosu na zlatnu četvorku srpske moderne (Dučić, Rakić, Dis, Pandurović) pre svega pesničkim jezikom, tematikom, opisom u pesmama vrelog vremena kojeg se pesma dotiče. U pesništvu za decu on je jedan izdvojen i zvonak glas koji je deci približio jezik školskog dvorišta, kolokvijalni jezik velegrada, "kockasti i bockasto" kako je rekao Dragan Lukić, on je najmoderniji dečji pesnik i deca ga lako razumeju. Od proznih dela valja spomenuti ponajpre roman "Bumerang", koji je taknuo u najbitnije vrele i književno nedirnute teme našeg društva i prelepi roman za decu "Deca oluje", veoma je čitan i veoma hvaljen.