IZABERITE
VAŠA PORUDŽBINA

Dejvid Koperfild

Dejvid Koperfild
Novo -15 %
Dejvid Koperfild
Osnovni podaci
Izdavač Vulkan izdavaštvo
Autor Čarls Dikens
Format 17 x 24.5 cm
Broj strana 800
Povez Tvrd

Dejvid Koperfild je obrazovni roman Čarlsa Dikensa i ujedno jedno od njegovih najpoznatijih literarnih ostvarenja. Nakon što je objavljivan u nastavcima, roman je ugledao svetlost dana 1850. godine. Skoro dva veka kasnije, ova priča o odrastanju i životinim nedaćama glavnog junaka i danas dopire do srca čitalaca širom sveta.

Po motivima iz svog života, Čarls Dikens piše priču o dečaku Dejvidu Koperfildu i prati njegov život od rođenja do zrelog doba. Pripovedanje u prvom licu približava čitaocima junakove dogodovštine i životna previranja. Sve životne faze junaka su ispraćene usponima i padovima, neočekivanim gubicima i surovim obrtima. Ipak, Dejvid Koperfild iznova u sebi pronalazi ljubav prema životu i volju za napretkom.

U britke rečenice ovog romana pisac je upleo i sliku celokupnog engleskog društva viktorijanskog doba. Kako se pojedinac snalazi u takvom društvu i da li je odnos društva i pojedinca drugačiji u svakom novom vremenu? Zasigurno, Dejvid Koperfild je klasik u kom će čitalački užitak pronaći sve generacije – od najmlađih čitalaca, koji se mogu poistovetiti sa junakom, do onih najstarijih, koji se rado sećaju svog detinjstva.

Napišite komentar

Molimo prijavite seiliregistrujte za komentar
1699,15 RSD
1999,00 RSD
MP : 1699,15 RSD
Naš sajt koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu, slažete sa Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.