IZABERITE
VAŠA PORUDŽBINA

Uslovi kupovine

Uslovima kupovine definisana su pravila čije poštovanje od strane prodavca i kupca obezbeđuje uspešno okončanje prodajnih transakcija putem Internet prodavnice Knjižarica. Uslovima kupovine precizirane su i posledice koje snose Knjižarica i Kupac, a koje mogu biti uzrokovane nepoštovanjem definisanih pravila. Knjižarica zadržava pravo promene opštih uslova kupovine, shodno novim momentima ponude i zakonske regulative, pa je potrebno pre svake kupovine proveriti informacije u vezi sa opštim uslovima kupovine. Kupovinu u Internet prodavnici Knjižarica mogu obaviti isključivo punoletna lica.

Proizvodi koji se nalaze na sajtu www.knjizarica.rs su dostupni na lageru i raspoloživi kupcima za kupovinu putem Internet prodavnice.

Knjižarica, Internet prodavnica, prihvata plaćanje putem virmanskih uplata, putem e-bankinga vaše firme ili u gotovini pouzećem. Knjižarica garantuje cenu na dan kupovine, bez obzira na eventulanu promenu cene u toku izvršenja isporuke. To se odnosi i na evenutalno povećanje ili smanjenje cene. U slučaju greške prilikom kupovine (npr. prekid konekcije interneta...), račun Kupca neće biti zadužen. Ukoliko  Knjižarica iz tehničkih razloga nije u mogućnosti da isporuči kupljenu robu, Kupac će momentalno biti obavešten putem telefona, a račun Kupca neće biti zadužen za dati iznos.

Ukoliko Kupac unese pogrešne lične podatke ili podatke o adresi prebivališta (adresa za isporuku robe) prilikom procesa kupovine, Knjižarica ne snosi odgovornost za neisporučivanje robe. U tom slučaju Knjižarica će pokušati da kontaktira Kupca i isporuči robu na novoutvrđenu adresu uz naplatu dodatnih troškova za dostavu, a u slučaju da ne uspe, Kupac se tereti za interne troškove u visini od 500 dinara. Ukoliko postoje nejasnoće u vezi unetih ličnih podataka ili odabranih proizvoda, Knjižarica će pre slanja robe kontaktirati Kupca telefonom i mail-om. U slučaju da je kupac nedostupan ili ne odgovori na mail, ovo može prouzrokovati produženje roka dostave za koji Knjižarica ne preuzima odgovornost. Ukoliko Kupac ne želi da preuzme kupljenu robu, isti se tereti za nastale manipulativne troškove u visini od 500 dinara.

Knjižarica je u sistemu PDV-a. PDV je uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

 

Naručivanje

1.    Na internet stanicama možete izabrati proizvode za kupovinu birajući opciju „Dodati u korpuˮ.

2.    U sadržaju Vaše korpe možete u svakom trenutku videti poručene proizvode i cene i izvršiti eventualne izmene dodavanjem i brisanjem.

3.    Kad ste utvrdili Vašu konačnu porudžbinu, izaberite opciju „Pošalji porudžbinuˮ.

4.    Na stranici „Podaci o kupcuˮ potrebno је uneti sve podatke, način plaćanja i željene napomene za isporuku.

5.    Nakon toga izaberite opciju „Potvrdi porudžbinuˮ.

6.    Ako ste uspešno uneli sve podatke, generisaće se е-mail sa poručenim artiklima na našu i Vašu е-mail adresu.

7.    Kontaktiraće Vas naš komercijalista da potvrdite porudžbinu i poslati Predračun, koji sadrži podatke o artiklima, cenama, načinu plaćanja, načinu i roku isporuke.

8.    Nakon utvrđenja svih detalja transakcije, izvršićemo isporuku u najkraćem mogućem roku.

 

 

Zaštita privatnosti korisnika

U ime knjizarice.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Knjižarici (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenijim kriptografskim tehnologijama.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Cenovnik poštanskih troškova

U cenu nisu uračunati poštanski troškovi, koji iznose 190 dinara.

Za svaku kupovinu u iznosu preko 2000 dinara poštarina je besplatna.

Moguća je i isporuka u inostranstvo putem DHL pošte. Cenovnik pogledajte na stranici Uslovi isporuke.

 

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica ili je platio pouzećem kurirskoj službi, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, knjizarica.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. 

 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

 

Pravo na odustanak od ugovora

Potrošači, po pravilu, imaju pravo da odustanu od ugovora o kupoprodaji koje zaključe na daljinu ili izvan poslovnih prostorija trgovca. Ugovori na daljinu su oni ugovori koje potrošači zaključuju posredstvom nekog od sredstava komunikacije (npr. kupovina preko interneta, putem telefona), pod uslovom da prodavac na taj način vrši organizovanu prodaju ili pružanje usluga.

Potrošač može da odustane od ugovora zaključenog na daljinu ili izvan poslovnih prostorija prodavca u roku od 14 dana od dana isporuke robe, odnosno zaključenja ugovora o pružanju usluga.

Naš sajt koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu, slažete sa Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.